Lang verzorgd haar
Haarverzorging

TIPS OM LANG HAAR GOED TE VERZORGEN

In deze blog delen we onze top 4 tips voor de verzorging van je weelderige lange lokken… omdat we weten hoeveel zorg en TLC ze nodig hebben! Met deze tips is de kans veel groter dat je haar mooi sterk en gezond blijft.  Als je geen lang haar hebt, en je haar groeit niet verder dan een bepaald punt, dan zijn deze tips nog steeds op jou van toepassing.

1 GEBRUIK DE JUISTE HAARBORSTEL

Een borstel van zwijnenhaar of een natte borstel zou je beste vriend moeten zijn! Met lang haar is het super belangrijk dat je haarborstel helpt de haarschacht glad te maken, zodat je haar zo min mogelijk breekt. Een borstel van natuurlijke vezels, zoals everzwijnhaar, helpt de wrijving tijdens het borstelen te minimaliseren. Daardoor raakt het haar niet in de knoop en blijft het glad en zijdezacht zonder dat er haarstrengen uitgetrokken worden. De vertrouwde natte borstel doet ook fantastisch werk omdat de borstelharen om eventuele klitten heen buigen en zo minder stress op het haar uitoefenen.  

Begin bij de uiteinden van het haar en werk naar boven toe in plaats van naar beneden. Dit zorgt ervoor dat er geen druk wordt uitgeoefend op de wortels, waardoor schade tot een minimum wordt beperkt. Zorg ervoor dat u alleen een kam met brede tanden gebruikt wanneer het haar nat is. Borstelen als het haar vochtig is kan veel schade aanrichten omdat het de lokken uitrekt in plaats van ze te scheiden.

2 GEBRUIK TWEE KEER PER WEEK EEN DIEP HYDRATERENDE BEHANDELING

Als je je haar met hitte stijlt, ken je de voordelen al van het gebruik van een diep hydraterende behandeling om het verloren vocht aan te vullen. Een favoriete DIY van ons is het kokos honing masker voor je haar. Hetzelfde effect kan ook worden bereikt met een olie rijk aan vitamine E, zoals olijf- of avocado-olie. Voor het beste resultaat verwarm je de olie zachtjes in een pan op een laag vuurtje en breng je het aan op je haar. Wikkel het in een warme handdoek en was het na vijf minuten uit. Door de olie te verwarmen, wordt deze gemakkelijker in het haar opgenomen, waardoor de effectieve eigenschappen worden versterkt. Bekijk deze blogpost over de beste 5 oliën voor je haar om meer te weten te komen!

3 GEBRUIK EEN HITTEBESCHERMER

Het spreekt voor zich – we weten allemaal dat we er een moeten gebruiken, maar het is zo’n makkelijk te vergeten stap, die echt een verschil maakt! Een hittebeschermer omhult de haarschacht en vormt een beschermende barrière. Zo voorkom je beschadiging en zorg je ervoor dat je style strak en pluisvrij is. We hebben hier een artikel geplaatst over de beste natuurlijke hitte beschermende oliën die je kunt gebruiken. Het artikel gaat in detail over hoe hittebeschermers werken en welke voordelen je kunt verwachten van het gebruik van verschillende natuurlijke oliën. Doe jezelf en je haar een plezier – gebruik deze tips!

4 GEBRUIK EEN LAGE WARMTE STAND VOOR HET FÖHNEN EN RICHT HET MONDSTUK NAAR BENEDEN, NIET ZIJWAARTS

Als algemene vuistregel geldt dat een van de slechtste dingen die je voor je haar kunt doen, is het oververhitten met overmatig föhnen. Als je droge en beschadigde lokken wilt vermijden, moet je ofwel minder vaak een haardroger gebruiken, ofwel opletten hoe je hem gebruikt en op voorhand hitte beschermende producten aanbrengen. Probeer de föhn op een afstand van je haar te houden, het beste is om de blaasmond van de föhn op twee centimeter afstand van de lokken te houden. Als je je haar vanaf de zijkant droogt, wordt het haar pluizig doordat het alle kanten op wordt geduwd. Daarom moet het mondstuk recht naar beneden gericht zijn, ongeveer drie centimeter van het haar vandaan voor de beste resultaten. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *