Make up

DE ULTIEME GIDS VOOR HET VINDEN VAN DE PERFECTE FOUNDATION

Zelfs voor een doorgewinterde beauty schrijver kan het vinden van de perfecte foundation een ontmoedigende taak zijn. Met alle merken, tinten en personalisaties die beschikbaar zijn, kan het moeilijk zijn om een formule te vinden die perfect aansluit bij jouw specifieke behoeften. Terwijl een goed oogpotlood of een goede mascara voor iedereen geschikt is, is het tegenovergestelde het geval voor foundation.

1 BEPAAL JE HUIDTYPE

Denk na over je probleem en werk ermee, niet ertegen. Dit is waar je moet beginnen.Probeer bij het zoeken naar een foundation rekening te houden met je specifieke huidproblemen – of het nu gaat om een gezondheidsprobleem (zoals eczeem) of gewoon om je huid er stralender en glanzender uit te laten zien. Nogmaals, foundation is niet one-size-fits-all-de influencer die je vertrouwt met je leven kan een bepaald merk aanbevelen, maar alleen jij kunt beslissen of het de juiste pasvorm is voor jouw unieke huid. 

De belangrijkste huidtypes zijn droog, vet en gecombineerd – en natuurlijk kun je ook te maken hebben met problemen als dofheid, uitdroging, puistjes en gevoeligheid. Denk aan je specifieke huidproblemen; de ene foundation kan als bij toverslag rode vlekjes verdoezelen, maar is comedogeen (wat acne-opflakkeringen kan veroorzaken als je gevoelig bent voor puistjes).

2 BEPAAL JE ONDERTONEN

Ja, dit is zelfs voor de meest doorgewinterde schoonheid deskundige een lastige opgave. Wat zijn ondertonen eigenlijk? Ik raad aan om eerst naar de blootgestelde delen van het lichaam te kijken. Als je borst en schouders meer naar rood en roze neigen, is het veilig om te zeggen dat je roze ondertonen hebt, of als je goud, perzik en geel bent, heb je warmere ondertonen. Je gezicht moet bij je lichaam passen. Houd in gedachten dat het niets te maken heeft met hoe licht of donker je teint is. Elke huidskleur kan koele, warme of neutrale ondertonen hebben. Als geen van de kleuren die geassocieerd worden met ondertonen opvallen, heb je neutrale ondertonen. Wees strategisch over welke zaken je het meest wilt aanpakken. Als je bijvoorbeeld rood bent, kunnen foundations met een gele basis dat compenseren. En als je bijvoorbeeld blauwe wallen onder je ogen hebt, gebruik dan roze of perzikkleurige tinten.

4 DENK NA OVER JE DEKKING BEHOEFTE

Bij het kiezen van je dekking, moet je jezelf afvragen hoeveel je van je natuurlijke huid wilt laten zien. Als het antwoord veel is, kies dan voor een lichte foundation of zelfs een goede getinte moisturizer. Verschillende formules kunnen worden gebruikt om de huid een bedauwde look te geven, of een matte look, maar je moet weten wat je einddoel is. Als het antwoord niet veel is, kies dan voor een medium dekkende foundation die je kunt “opbouwen” naar een vollere dekking. Er zijn maar heel weinig momenten waarop iemand een foundation met volledige dekking nodig heeft. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...