Huidverzorging

TEKENEN DAT U DE VERKEERDE HUIDVERZORGING GEBRUIKT

Ik weet zeker dat de meeste mensen zich hierin kunnen vinden: Je hoort over een veelgeprezen schoonheidsproduct, dat belooft al je puistjes weg te werken en je huid te laten stralen. Maar zodra je het in handen hebt, gebeurt er niets. Erger nog, je huidconditie lijkt steeds verder achteruit te gaan. Ligt het aan jou of aan het product dat je gebruikt? Hier zijn zes tekenen om je te helpen beslissen of het tijd is om te stoppen met je huidverzorging.

BRUINE SPORT OP JE HUID

We houden ervan om wat plezier in de zon te hebben, maar als je te veel tijd op je zonnebank doorbrengt, kan je bruine vlekken op je huid beginnen te zien. Deze bruine vlekken, die vaak het gevolg zijn van langdurige blootstelling aan de zon, kunnen een teken zijn dat u uw zonnebrandcrème moet heroverwegen. Het kan namelijk zijn dat uw crème geen breedspectrumbescherming biedt. Uw beste gok? Kies een zonnebrandcrème met een SPF 30 of hoger en een samenstelling met zinkoxide of titaniumoxide voor de beste dekking.

ONGEMAK (JEUK, ROODHEID EN BRANDERIGHEID)

U kent misschien het gezegde “pijn is schoonheid”, maar als u pijn voelt en tekenen van ontsteking, zoals roodheid of een prikkend gevoel, moet u onmiddellijk stoppen met het gebruik van het product. Hoewel er ingrediënten zijn (die vaak voorkomen in acne behandelingen) zoals benzoylperoxide die een lichte irritatie kunnen veroorzaken, is roodheid of een branderig gevoel dat langer dan een paar dagen aanhoudt een indicatie dat u het product moet weggooien. Weet u nog steeds niet zeker of het product uw huid irriteert? Probeer het dan te verdunnen met een vochtinbrengende crème. Als je irritatie en ongemak blijft ervaren, is het tijd om door de zure appel heen te bijten en het huidverzorgingsproduct weg te gooien.

ER VORMEN ZICH KLEINE BOLLETJES WANNEER U HET PRODUCT TEGEN UW HUID WRIJFT.

Heb je wel eens meegemaakt dat je een product op je huid aanbrengt en dat er vervolgens kleine bolletjes of schilfertjes van je huid wrijven? Als dit gebeurt, hoeft dat niet te betekenen dat er iets mis is met je huidverzorging, maar kan het ook betekenen dat er iets mis is met de formule of met je routine (hoe je je producten in lagen aanbrengt). Let bij het kopen van huidverzorging op ingrediënten zoals emulgatoren, die ervoor kunnen zorgen dat er balletjes ontstaan wanneer je het product tegen je huid wrijft.

KLONTJES EN BULTJES

Je kunt last krijgen van puistjes als je begint met een nieuw huid verzorgingsproduct, omdat je huid tijd nodig heeft (twee tot drie weken) om zich aan te passen aan een nieuw product. Als je echter meer dan een of twee puistjes tegelijk hebt en ze lijken niet weg te gaan, is dit product waarschijnlijk niet geschikt voor jou. Probeer huidverzorgingsproducten te nemen die ingrediënten bevatten die niet-comedogeen zijn of een lichtere formule op waterbasis hebben.

 

Dit vind je misschien ook leuk...