Haarverzorging

BESCHADIGD VERVEN JE HAAR?

Elke vorm van kleuring brengt schade toe aan je haar; het is niet mogelijk om je haar op te lichten zonder schade of te bleken zonder schade. Hoewel meer bleken meer schade veroorzaakt, wil niemand zeggen dat je de blonde look waar je zo We weten allemaal dat regelmatige kleur sessies op lange termijn behoorlijk wat schade aan je haar kunnen toebrengen, maar het is moeilijk om niet in de verleiding te komen om je haar opnieuw te kleuren wanneer je door eindeloze kapselinspo op Instagram scrollt. Het ziet er zo goed uit,’ horen we je roepen, ‘maar ik weet dat het mijn haar beschadigt! Dankzij de haarkrachten zijn er verschillende aanpassingen die je kunt doen aan je haar verzorgingsschema zodat je gezond EN gekleurd haar kunt hebben. Eerst en vooral moet je begrijpen wat kleuren met je haar doet om naar de juiste oplossing te kunnen zoeken. Je zou kunnen denken dat het makkelijke antwoord is om gewoon producten voor gekleurd haar te kopen, maar deze houden de kleur levendig in plaats van je haar te herstellen. Het lastige is om uit te zoeken met welk product je gekleurd haar een nieuw leven kan inblazen; van binnenuit. Daar komen we zo op, maar eerst…

BESCHADIGD VERVEN JE HAAR?

Wanneer je je haar kleurt, veranderen de chemicaliën in de kleurstof de structuur van de individuele haarstrengen om de nieuwe kleur te laten hechten. Ammoniak tilt de haarschubben op en de peroxide breekt het natuurlijke haar pigment af. Deze reactie laat de kleur toe. De peroxide bevat een sterke kleurstof waardoor het haar droog en stro-achtig aanvoelt. Na verloop van tijd, en met herhaalde kleur sessies, zullen deze veranderingen in de structuur van je haar het zwakker maken en vatbaarder voor breuk. Hoe meer het haar beschadigd is door de kleurstof, hoe minder de kleur houdt. Daarom is het zo belangrijk om prioriteit te geven aan herstel als je je haar kleurt. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat als je je haar regelmatig kleurt, de afzonderlijke strengen van je haar ook dunner zijn geworden. 

Schaden highlights het haar ook, horen we u vragen?

Elke vorm van kleuring brengt schade toe aan je haar; het is niet mogelijk om je haar op te lichten zonder schade, of te bleken zonder schade. Hoewel meer bleken meer schade veroorzaakt, wil niemand zeggen dat je de blonde look waar je zo van houdt moet opgeven. Je moet gewoon wat meer moeite doen om je haar te beschermen en te verzorgen. Zoals het spreekwoord zegt: no pain, no gain. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *