Make up

ZAL EEN WIMPERLIFT MIJN WIMPERS VERPESTEN?

Hoewel wimperextensions de afgelopen jaren de meest gebruikte oogbehandeling zijn geweest, hebben wimpers liften de schijnwerpers op zich gericht en zijn nu de “alles-die” behandeling voor natuurlijk ogende wimpers. 

Nog niet geprobeerd? We snappen het. Als je nieuw bent met wimperbehandelingen, kan het een beetje eng zijn. Ik bedoel, iemand is millimeters van je oog verwijderd aan het werk en het enige waar je aan kunt denken zijn die horrorverhalen over schoonheidsbehandelingen die misgaan. 

EEN ONERVAREN SCHOONHEIDSSPECIALIST

Helaas kan het gebeuren dat u een schoonheidsspecialiste boekt zonder te weten hoeveel ervaring ze hebben. Een onervaren therapeut kan de ervaring volledig veranderen van goed naar slecht. Van alle behandelingen heeft een wimperlift vooral iemand nodig die weet wat hij doet, omdat het werk rond uw oog wordt uitgevoerd. Eén misstap kan meer kwaad dan goed doen. 

EEN ALLERGISCHE REACTIE OP DE PERMANENTVLOEISTOF

Soms kan de perming oplossing een allergische reactie opwekken. Voor uw afspraak moet u een patch test laten doen om er zeker van te zijn dat het veilig is om een perming oplossing te gebruiken op uw huid en rond uw ogen. 

CHEMICALIËN IN DE BUURT VAN HET OOH

Permingsoplossingen bevatten chemicaliën die schadelijk kunnen zijn als ze verkeerd gebruikt worden. In de meeste gevallen weet uw mobiele schoonheidsspecialist wat hij doet, maar het is belangrijk ervoor te zorgen dat u het niet in uw oog krijgt. 

TE LANG LATEN INWERKEN VAN DE PERMANENTE OPLOSSING

De gemiddelde tijd dat een permanentoplossing op de wimpers mag zitten is maximaal 12 minuten. Langer en je wimpers kunnen broos worden en het risico bestaat dat ze afbreken. 

TE LANG GEKRULDE WIMPERS

Voorafgaand aan of aan het begin van de afspraak, moet u een wimperlookboek krijgen om te bepalen welk type krul u wilt. Als het siliconen schildje verkeerd wordt gebruikt of de verkeerde maat heeft, kan het zijn dat je te gekrulde wimpers krijgt. 

Een goed begrip van hoe je wimpers te verzorgen na de wimperlift zal helpen bij een soepelere ervaring. Zorg ervoor dat u de onderstaande richtlijnen volgt voor een succesvolle nazorg: 

HOUD JE WIMPERS UIT HET WATER GEDURENDE 24 UUR 

Gedurende 24 uur na uw wimperlift afspraak, mag u uw wimpers niet nat maken. Als dat wel gebeurt, zullen ze onmiddellijk hun vorm verliezen en afvallen, waardoor het hele proces wordt afgezwakt en je geld wordt verspild. 

BRENG GEEN WATERPROOF MASCARA AAN

Laten we er geen doekjes om winden, waterproof mascara verwijderen kan een traumatische ervaring zijn. Het klampt zich vast aan je wimpers en laat zich zelfs niet door een ferme borstel beweging verwijderen. 

Met een wimperlift zou je sowieso geen mascara hoeven te dragen. Je wimpers zijn al lang, donker en perfect gekruld op het moment dat je uit bed stapt. Maar als je toch mascara wilt dragen, zorg er dan voor dat het geen waterproof mascara is, want door het wrijven kunnen je wimpers hun vorm verliezen of uitvallen. 

HOUD JE WIMPERS 24 UUR BUITEN DE VOCHTIGHEID

Net als met water, mogen je wimpers niet in direct vocht staan. Warme douches, sauna’s, stoombaden… ze kunnen allemaal een fatale invloed hebben op je nieuwe wimperlook. 

Dit is alleen de eerste 24 uur het geval als het vers uit de afspraak komt. We beloven je, het is het wachten waard. 

NIET AAN DE WIMPERS PLUKKEN

Pik je mascara van je wimpers? Geloof me, dat hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Als je de verleiding voelt om aan je wimpers te pulken, weersta die drang dan! Na de lift voelen je wimpers misschien iets anders aan dan je natuurlijke wimpers, maar door te prutsen kun je de vorm verpesten of kunnen de wimpers losraken en uitvallen. 

Dit vind je misschien ook leuk...