Nagels

EENVOUDIGE EN NATUURLIJKE NAGELVERZORGING TIPS EN TRUCS VOOR THUIS

Als het op de verzorging van uw nagels aankomt, is een manicurebehandeling niet de enige optie. In feite moet u uw nagels dagelijks verzorgen. Hier zijn enkele eenvoudige trucs en tips die u daarbij kunnen helpen. Kijk maar eens.

1 REGELMATIG TRIMMEN

Net zoals het regelmatig knippen van je haar goed is voor de gezondheid, geldt dit ook voor je nagels. Neem een nagelknipper en knip ze netjes. Neem om de paar weken de tijd om je nagels te knippen en vorm ze op een manier die jij mooi vindt. Het is het beste als u uw nagels in een rechte lijn knipt en ze vervolgens vierkant of rond maakt aan de uiteinden.

2 BRENG EEN BASISLAAG AAN TER BESCHERMING

Een base coat vormt een beschermend laagje op je huid en voorkomt dat je nagels verkleuren en vlekken krijgen. Het zorgt ervoor dat de nagellak er beter uitziet op je nagels. Als je het dik op je nagels aanbrengt, komt de kleur van je nagellak beter tot zijn recht. Dus, de volgende keer dat je besluit om je nagels te lakken, sla het aanbrengen van een basislaag niet over – want het is het waard.

3 TOP IT UP MET EEN TOP COAT

Een top coat helpt je nagellak langer te houden. Het geeft ook glans aan je nagels en voorkomt dat ze gemakkelijk afbladderen. Je kunt kiezen uit verschillende top coats, afhankelijk van de look die je wilt – als je een matte afwerking wilt, kies dan voor een matte top coat.

4 SCHRAAP NOOIT JE NAGELLAK AF

Nagellak van je nagels schrapen is het ergste wat je ze kunt aandoen. Het maakt je nageloppervlak ruw en vlekkerig. Het haalt ook de toplaag van je nagels weg. Om te voorkomen dat de nagellak vanzelf afbladdert, moet je de nagellak in twee dunne laagjes aanbrengen in plaats van in één dikke laag. In plaats van je nagellak er haastig af te krabben om te voorkomen dat de nagellak afbladdert, kun je het beste een paar nagellak remover doekjes meenemen.

5 VERMIJD HET GEBRUIK VAN GEL EN ACRYL

Gels en acryl zijn zonder twijfel supermooi, maar veroorzaken helaas enorme schade aan de nagels. Vermijd ze volledig, indien mogelijk. Het acrylpoeder bevat veel chemicaliën en maakt de nagels ruw en veroorzaakt putjes in de nagels. Het droogmechanisme in gelmanicures veroorzaakt schade aan de huid rond uw nagels.

 

Dit vind je misschien ook leuk...