DIY

ZELFGEMAAKTE GEZICHTSMASKER RECEPTEN

1 DIY GEZICHTSMASKER RECEPT VOOR EEN BUITENAARDSE GLOED

Als een doffe en lusteloze teint je grootste schoonheid moeilijkheid is, dan moet je dit masker in je leven hebben – en er is geen sterk zuur in zicht. Meisjes met een gevoelige huid, verheug jullie!

WAT HEB JE NODIG

  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1/4 papaja
  • Een kneepje aloë vera gel

HOE WERKT HET

Aloë Vera zit boordevol vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B6 en B12, wat betekent dat de stralende, huid verzachtende en hydraterende eigenschappen vrijwel ongeëvenaard zijn. In combinatie met papaja – dat boordevol exfoliërende enzymen zit die dode huidcellen oplossen – tilt het je gezichtsmasker (en huid) naar een hoger niveau.

En het toegevoegde cacaopoeder doet ook wonderen. Als je het over een schone huid aanbrengt, verheldert het en stimuleert het de bloedsomloop, zodat je huid er vol en zacht uitziet en aanvoelt.

Doe alle drie de ingrediënten in een kom, roer, laat tien minuten intrekken en verwijder het zakje.

2 DIY GEZICHTSMASKER RECEPT OM VERGROTE PORIËN TE MINIMALISEREN

In tegenstelling tot wat je misschien hebt gehoord, is er eigenlijk geen echte manier om je poriën te ‘sluiten’, maar er zijn slimme manieren om ze te verdoezelen, wat geweldig nieuws is aangezien we regelmatig voor megapixel smartphone-camera’s worden gegooid!

WAT HEB JE NODIG

  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel honing
  • Een klein kneepje citroensap

HOE HET WERKT

Zowel het eiwit als het citroensap hebben slimme adstringerende eigenschappen die de huid strakker maken en vergrote poriën veel minder opvallend maken. Het is het perfecte ritueel voor de fond de teint – pas alleen op dat je niets in je mond krijgt!

De toevoeging van honing is belangrijk, omdat het het vochtgehalte van je huid verhoogt, je huid soepel maakt en het oncomfortabele, strakke gevoel wegneemt.

3 DIY GEZICHTSMASKER RECEPT OM ACNE EN PUISTJES TE BESTRIJDEN

Of het nu een boos rood acne cluster is of een team van vervelende mee-eters, puistjes zien er niet goed uit, en we voelen je pijn helemaal. Maar als je even afstand wilt nemen van de vlekken behandelingen en op zoek bent naar iets natuurlijks om te proberen, probeer dan dit wonderlijke trio eens.

WAT HEB JE NODIG

  • 1 eetlepel manuka honing
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel Dode Zeezout

HOE HET WERKT

Zowel de helende als bacteriedodende eigenschappen van manuka honing zijn behoorlijk indrukwekkend, terwijl kurkuma – yep, het is niet alleen voor fancy lattes – is briljant in het verminderen van roodheid.

 

Dit vind je misschien ook leuk...