MAKE UP
Make up

DE MAKKELIJKSTE TUTORIAL VOOR EEN NATUURLIJKE MAKE-UP

De perfecte natuurlijke make-up look (ook bekend als de no-makeup-make-uplook) krijgen, draait allemaal om het vinden van de balans tussen een stralende ik-werd-wakker-achtig huid en een perfect borstelige wenkbrauw. In tegenstelling tot de naam, vereist de no-makeup make-up look eigenlijk een behoorlijke hoeveelheid make-up en stappen, maar er zijn bepaalde stappen die je kunt leven zonder. Hieronder hebben we de belangrijkste stappen voor een natuurlijke make-up look op een rijtje gezet – voel je vrij om de look aan te passen zodat hij bij jou past.

STAP 1: VOORBEREIDING

Breng een dun laagje moisturizer aan om je huid voor te bereiden op de make-up. Zorg ervoor dat je huid gehydrateerd en vol is voordat je make-up aanbrengt, zodat je make-up eruit ziet als een echte, natuurlijke huid.

STAP 2: BASIS

Breng een lichte tot medium dekkende foundation of BB cream aan, zoals IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Cream met SPF 50+, en breng het aan met een sponsje of een platte kwast. Deze make-up hack voor langhoudende foundation zorgt ervoor dat je gezichtsmake-up van dag tot nacht intact blijft. Als je een naadloos vervaagde finish wilt, ga dan met een vochtig sponsje over je gezicht om ervoor te zorgen dat er geen strepen of lijntjes ontstaan. Dep indien nodig concealer onder de ogen (wij raden Maybelline Age Rewind Concealer aan). Kies er een die één tot twee tinten lichter is dan uw natuurlijke foundationkleur om de zone onder de ogen op te helderen en eventuele verkleuringen en donkere kringen te verdoezelen. Voor een meer stralende look breng je concealer aan op je voorhoofd, de brug van je neus en je kin – en meng je het daarna.

STAP 3: WANGEN

Breng blush aan op de appeltjes van uw wangen om uw gezicht wat extra kleur te geven. Blend dit verder uit, zodat de kleur niet te geconcentreerd is op één plek. Voor een natuurlijke finish wil je dat de blush er zacht en diffuus uitziet, zoals de Shu Uemura Fresh Cushion Blush. Warm je huidskleur op met een bronzer naar keuze (wij houden van Urban Decay Naked Flushed). Breng deze aan onder je jukbeenderen en langs je slapen en kaaklijn.  

STAP 4: WENKBRAUWEN

Spoolie je wenkbrauwen, en vul ze in met een wenkbrauwproduct naar keuze. Poeders geven een diffuse, natuurlijke look, terwijl potloden preciezer zijn. Wij adviseren de NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil voor de meeste wenkbrauwen – hiermee creëer je haarachtige lijntjes in een handomdraai.

STAP 5: OGEN

Breng een warme oogschaduw aan in je oogplooi en veeg vervolgens een neutrale tint over het onderste ooglid. Vervagen, vervagen, vervagen! Voor deze stap adviseren wij een palet met veel matte bruine tinten zodat je kunt experimenteren met tinten en kleuren die voor jou werken, zoals NYX Warm Neutrals Ultimate Shadow Palette – het is perfect voor beginners en een kwalitatieve, betaalbare optie. Breng één laag mascara aan op de bovenste en onderste wimpers, en zorg ervoor dat je je borsteltje verticaal beweegt om alle wimpers te bereiken.

STAP 6: LIPPEN

Maak de look af met een roze of nude lipgloss die bij je huidskleur past. Probeer voor deze stap eens de YSL Volupté Tint in Oil – die is er in acht mooie tinten, dus je vindt er vast wel een die je mooi vindt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...