DIY

ZELFGEMAAKTE GEZICHTSMASKER RECEPTEN

1 DIY GEZICHTSMASKER RECEPT OM DE DROGE HUID IN EVENWICHT TE BRENGEN

Als je hebt uitgeput je stash van hyaluronzuur serums en je droge huid is nog steeds niet het krijgen van de memo, dan Escapada gezondheid mede-oprichter, Emilia Herting’s DIY gezichtsmasker recept is het een voor jou.

WAT HEB JE NODIG

 • 6 theelepels klei
 • 2 theelepels aloë vera sap
 • 1 theelepel natuurlijke rauwe honing
 • Een scheutje natuurlijk bronwater

HOE WERKT HET

‘De beste manier om een droge huid in balans te brengen is met de juiste voeding en vocht’, legt Herting uit. Dit verfrissende bron masker hydrateert je huid van binnenuit. Voor een kalmerend effect voeg je een paar druppels essentiële lavendelolie toe aan de mix. Lavendel is waarschijnlijk de bekendste essentiële olie; zijn kenmerkende geur kan helpen het zenuwstelsel te ontspannen en is bijzonder nuttig voor het verlichten van symptomen van rusteloosheid, prikkelbaarheid en slapeloosheid.

Meng alle ingrediënten tot een gladde pasta, masseer zachtjes in je gezicht en hals en laat 20 minuten intrekken voordat je het afspoelt met warm water.

2 DIY GEZICHTSMASKER RECEPT OM JE HUID TE KALMEREN EN TE CAMOUFLEREN

Tussen elf stappen huidverzorgingsroutines, stadssmog en hooikoorts, kan onze huid overweldigd raken en irritatie en roodheid zijn onvermijdelijk. Laat voedingsdeskundige Rosemary Ferguson’s zelfgemaakte gezichtsmasker recept je huid kalmeren en kalmeren in een handomdraai.

WAT HEB JE NODIG

 • 1 theelepel honing
 • 1 theelepel kokosolie
 • ¼ rijpe avocado
 • 2 druppels lavendelolie

HOE WERKT HET

Dit heerlijk klinkende gezichtsmasker is één grote glow in a bowl. De kokosolie zorgt voor een diepe hydratatie, de honing geeft je huid een dosis antioxidanten en de lavendelolie kalmeert roodheid. Meng het en breng het aan met een gezichtsmasker borstel voor de ultieme spa-ervaring thuis.

Zoals Rosemary het zelf zegt: “Voor vocht en soepelheid voor de huid moet je je wenden tot essentiële vetzuren – zoals kokosolie en avocado. Dit is een geweldig masker voor vocht en om de huid te kalmeren.

3 DIY GEZICHTSMASKER RECEPT OM TE HYDRATEREN EN TE VOEDEN

Een schilferig voorhoofd ziet er niet uit, maar als je huidige vochtinbrengende crème niet veel doet om je droge huid te lessen, kijk dan niet verder dan dit zelfgemaakte hydraterende gezichtsmasker. 

WAT HEB JE NODIG

 • 1/2 avocado
 • 1 eetlepel honing
 • Een handvol haver of haverzemelen

HOE HET WERKT

Ja, het klinkt als een Instagram-waardig ontbijt (wie houdt er niet van toast met avocado?), maar laat de ingrediënten even voor wat ze zijn, want ze werken veel beter op je hele gezicht.

Volgens mede-oprichtster Dominika Minarovic van Clean Beauty is honing een uitstekend bevochtigingsmiddel, wat betekent dat het de huid helpt vocht vast te houden zonder vet aan te voelen – maar dat is nog niet alles. Het is een wonderbaarlijk ingrediënt,’ zegt Dominika. Als je het op de aangetaste plekken masseert, helpt het bij de zichtbaarheid van littekens en bevordert het zowel de genezing als de weefselregeneratie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *