Voeding

GEZONDE VOEDING VOOR DE HUID

Eerst heeft elke persoon andere voedingsbehoeften. JE moet altijd met een arts of diëtist overleggen voordat jij je dieet drastisch verandert. Het is echter voor vrijwel iedereen een gezonde keuze om meer voedingsstoffen te gebruiken die goed zijn voor de huid. Als je geïnteresseerd bent in het aanpassen van je dieet voor een betere gezondheid van je huid, overweeg dan om te beginnen met meer van onze top vier huid gezonde voedingsmiddelen. 

1 JE KUNT NIET OVERDRIJVEN MET ORANJE & GELE GROENTEN EN FRUIT

Als het gaat om oranje en gele groenten en fruit, zoals wortels, mango, cantaloupe, pompoen en zoete aardappelen, bestaat er niet zoiets als te veel van het goede. Deze groenten en fruit zijn geweldige bronnen van vitamine C en A, carotenoïden en andere antioxidanten, evenals magnesium, en bieden tal van voordelen voor de gezondheid van de huid. Vitamine C wordt door het lichaam gebruikt om collageen aan te maken, dat de huid haar jeugdige volheid en stevigheid geeft. Vitamine A staat bekend als een geweldig plaatselijk ingrediënt om de celvernieuwing te verhogen, wat de teint en textuur van de huid verbetert. Vanuit voedingsoogpunt is de vitamine gelinkt aan een vermindering van de talgproductie, wat geweldig kan zijn voor mensen met een acne-gevoelige of vette huid. Gele en oranje groenten en fruit bevatten veel carotenoïden en andere antioxidanten die schade door UVA/B-zonneschade helpen voorkomen en de huid gezonder en gehydrateerd houden. Tot slot zijn oranje en gele groenten en fruit vaak een goede bron van magnesium, dat helpt om het lichaam te ontspannen voor een betere slaap en minder ongemak in spieren en gewrichten.

2 HOU VAN JE BLADGROENTEN

Spinazie, collard greens, boerenkool en andere bladgroenten zijn geweldig voor je huid en lichaam, en bieden veel gezondheidsvoordelen. Bladgroenten bevatten veel vitaminen en zijn rijk aan antioxidanten die een gezonde celvernieuwing bevorderen en de schadelijke effecten van UV-stralen verminderen. Sommige studies wijzen uit dat het regelmatig eten van bladgroenten zelfs het risico op huidkanker kan verminderen.

3 NEEM MEER PEULVRUCHTEN

Peulvruchten, een categorie die een verscheidenheid aan voedingsmiddelen zoals erwten, bonen, linzen en pinda’s omvat, zijn een geweldige bron van zink, dat helende eigenschappen heeft die helpen bij het bestrijden van acne en andere ontstekingsziekten van de huid.

4 JE KUNT NOOIT TEVEEL TOMATEN HEBBEN

Tomaten zijn een van de weinige voedingsmiddelen die alle belangrijke carotenoïden bevatten, zoals lycopeen, luteïne en bètacaroteen. Deze voedingsstoffen beschermen tegen UV-schade en voorkomen rimpels. Bovendien zouden tomaten technisch gezien ook moeten voorkomen als een van de eerder genoemde vruchten die rijk zijn aan vitamine C.

 

Dit vind je misschien ook leuk...