honing
DIY

DIY HAARMASKERS DIE ECHT ZULLEN WERKEN

Of het nu gaat om beschadiging, droogheid, schilfers, kroezen of vervaging, we hebben allemaal wel eens problemen met ons haar. De wisseling van de seizoenen, de hitte binnenshuis, de elementen buiten en hete haarwerktuigen zijn slechts enkele van de boosdoeners die deze veranderingen kunnen veroorzaken. Gelukkig hoef je niet naar de winkel te gaan of nog een ander schoonheidsproduct aan je Amazon karretje toe te voegen: Je kunt direct naar je voorraadkast gaan voor alledaagse ingrediënten die je in een DIY haarmasker kunt verwerken om je manen te repareren.

HONING, EI EN APPEL CIDER AZIJN MASKER

Het probleem: Droog haar. Als je haar een beetje uitgedroogd aanvoelt (en eruitziet), probeer dan dit masker met honing, eieren en appelciderazijn (ACV). Het is een geweldige hydraterende behandeling die glans geeft en het haar voedt zonder het te verzwaren, zegt Stephanie Brown, master colorist bij IGK Salon in New York City.

Ingrediënten: 1 theelepel honing, 1 ei, 1 eetlepel ACV.

Gebruiksaanwijzing: Combineer in een kleine kom. Je kunt het recept verdubbelen of halveren, afhankelijk van de lengte van je haar. Laat het 30 tot 40 minuten intrekken voordat je het uitspoelt. Deze voedende behandeling werkt op alle haartypes.

HONING, ACV EN KOKOSOLIE MASKER

Het probleem: Dofheid. Door je haar gehydrateerd en gezond te houden, ziet je haar er altijd beter uit, zegt Brown. Als je lokken hun glans beginnen te verliezen, gebruik dan een masker met appelciderazijn om ze weer te doen glanzen.

Ingrediënten: Gelijke delen ruwe biologische honing met appelciderazijn en kokosolie.

Gebruiksaanwijzing: Breng het mengsel aan op vochtig haar en laat het minstens 20 minuten intrekken, daarna uitwassen met shampoo. Het is geweldig voor alle haartypes en helpt ook de kleur in te sluiten.

KANEEL EN KOKOSOLIE MASKER

Het probleem: Haar dat niet wil groeien. Probeer een masker op basis van kaneel – de antimicrobiële specerij staat erom bekend de bloedsomloop te stimuleren en de haargroei en -sterkte te bevorderen, aldus Liana Zingarino, haarstylist bij Serge Normant at John Frieda Salon in New York City.

Ingrediënten: Gelijke delen kaneel en kokosolie.

Gebruiksaanwijzing: Meng de ingrediënten goed door elkaar. Breng het masker aan op je haarwortels en een deel, en masseer het in je hoofdhuid. Laat het 30 tot 45 minuten zitten en spoel het uit. Probeer dit masker minstens een keer per week te doen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...