Haarverzorging

HOE WAS JE JE HAAR?

1.  MAAK JE HAAR GRONDIG NAT

Begin niet meteen met het aanbrengen van de shampoo. Laat in plaats daarvan je haar goed nat worden. Afhankelijk van hoe dik of dicht je haar is, kan dit langer duren dan je denkt. Laat het water dus minstens 1 minuut over je hoofd stromen en ga dan met je vingers door je haar om er zeker van te zijn dat alles (zelfs de uiteinden) volledig nat is.

Je haar volledig nat laten worden met lauw water helpt de haarschubben te openen, waardoor je haar later gemakkelijker je conditioner kan absorberen.

2. BRENG JE SHAMPOO AAN

Onthoud: Deze shampoo moet de juiste soort zijn voor je haar. Je moet er ook voor zorgen dat je de juiste hoeveelheid shampoo gebruikt voor de lengte van je haar – niet te veel (dan krijg je misschien niet alles eruit) en niet te weinig (dan wordt je haar misschien niet grondig gereinigd).

Als je kort haar hebt, mik dan op een klodder shampoo ter grootte van een stuiver. Voor schouderlang haar, denk aan een kwartje. Als je lang haar hebt, knijp dan genoeg shampoo uit om ongeveer je handpalm te bedekken.

Voordat je de shampoo in je haar doet, meng je het met een beetje water in je handpalm. Op die manier verminder je de directe impact van de shampoo op je hoofdhuid en verbruik je minder product. Breng de shampoo vervolgens aan op je hele hoofdhuid en kruin. Je hebt niet veel (of geen) shampoo nodig op de punten van je haar.

De waarheid is dat je je moet concentreren op het wassen van je hoofdhuid, in plaats van de uiteinden van je haar. Breng shampoo alleen aan op de hoofdhuid, en laat het de rest van het haar reinigen als je het uitspoelt.

3. DOE HET RUSTIG AAN MET JE HOOFDHUID

Het is gemakkelijk om in de verleiding te komen om met je nagels in te graven en ophopingen op je hoofdhuid “los te maken”, maar dit is een heel slecht idee.

Onze hoofdhuid is erg kwetsbaar voor schurende wasbeurten. Je moet nooit met je nagels scrubben, want dat kan ernstige irritatie veroorzaken – of zelfs infecties binnenlaten.”

Neem in plaats daarvan de tijd om je hoofdhuid te masseren met zachte druk, zonder nagels, gedurende ongeveer 3 minuten. Probeer dezelfde druk uit te oefenen die een stylist gebruikt wanneer hij je haar wast en je hoofdhuid masseert.

4. SPOEL GRONDIG 

Spoel je haar 1 à 2 minuten uit om er zeker van te zijn dat er geen zeepresten achterblijven. Een van de grootste fouten die mensen maken is dat ze per ongeluk shampoo in hun haar laten zitten, wat leidt tot hoofdhuid ophoping.

Als je droog haar hebt, kun je proberen met koud water te spoelen, want dat helpt het haar sterker en gezonder te houden. Koud water droogt de talglaag van je haar niet uit, een natuurlijk gesmeerde barrière die je haar beschermt en het sterk houdt.

5. BRENG CONDITIONER AAN 

Je hoeft geen conditioner op je hoofdhuid aan te brengen – dat kan de boel vet maken. Breng de conditioner aan vanaf het midden van de haarschacht tot aan de punten van je haar.

Laat het vervolgens de aanbevolen tijd zitten (staat meestal op de fles). Sommige conditioners moeten 2 tot 3 minuten inwerken, terwijl andere 5 tot 7 minuten nodig hebben. Als je het zo lang laat zitten, wordt je haar zachter en gladder en gaat het glanzender glanzen als het eenmaal droog is.

Laat de conditioner echter niet te lang intrekken, anders krijg je het er moeilijk uit en laat het residu achter. Terwijl je de conditioner laat intrekken, kun je een kam met brede tanden gebruiken om je haar te ontwarren als je dat wilt.

6. NOGMAALS UITSPOELEN

Net als met shampoo, zorg ervoor dat je alles eruit krijgt.

7. DROGEN

Zodra u uit de douche komt, droogt u uw haar met een handdoek. Zorg ervoor dat je je haar droog knijpt of klopt in plaats van het te wrijven.

Als je kunt, gebruik dan een microvezel handdoek of een oud T-shirt om je haar te drogen. Hoe ruwer de vezel van het materiaal, hoe meer schade het kan toebrengen aan je haar.

Als je wilt, kun je ook een ontklitter of haar beschermer toevoegen na het handdoekdroog maken.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *