HUIDVERZORGING
Huidverzorging

ESSENTIËLE HUIDVERZORGING

Wanneer ik een aangepaste behandeling voor een MB klant aan het maken ben, gebruik ik een checklist die ik op mijn bureau heb liggen. Op deze checklist staan de vijf producten die je absoluut nodig hebt voor elke huidverzorgingsroutine. Net als de perfecte Little Black Dress, blazer, zwarte pumps en zonnebril, betekent het hebben van de basics dat je jezelf snel en gemakkelijk kunt opmaken. Als je de moeite neemt om de juiste basics te kopen, zie je er uiteindelijk beter uit met veel minder moeite. Hetzelfde geldt voor huidverzorging. Welke huidverzorging basics heb je nodig? Hier zijn ze!

REINIGER 

Ik weet het. Ik ben er vrij zeker van dat de meesten van jullie wel een gezichtsreiniger in hun medicijnkastje hebben staan. Maar laten we er zeker van zijn dat je de juiste gebruikt. Bijvoorbeeld, mijn huid is Combo/Vettig, dus gebruik ik MB’s Enzyme Cleansing Gel. Een goede vriendin van mij heeft een gecombineerde/droge en gevoelige huid, dus raadde ik haar de Crèmezeep aan. Zij merkte een groot verschil sinds ze overstapte van het agressieve merk reinigingsproduct dat ze tot dan toe gebruikte (en nee, ik noem geen namen).

TONER

Het lijkt erop dat veel mensen nog steeds sceptisch zijn over toner. Laten we dit eens van verschillende kanten bekijken. Het eerste is dat je niet altijd in staat bent om alle make-up, vuil en olie te verwijderen door te reinigen. (Dit betekent niet dat je cleanser niet goed heeft gewerkt.) Ten tweede zorgt een toner ervoor dat de pH-balans van de huid niet is verstoord door je kraanwater. Kraanwater kan ook ongewenste residu’s op de huid achterlaten. Ten slotte kan toner, afhankelijk van welke je gebruikt, de huid hydrateren, kalmeren, ontsmetten, exfoliëren en verschillende huidaandoeningen behandelen. Het is allemaal een kwestie van de juiste kiezen (een beetje zoals de kleine zwarte jurk, huh?).

VOCHTINBRENGENDE CRÈME

Ja, zelfs vette mannen en vrouwen hebben een vochtinbrengende crème nodig. Beschouw je vochtinbrengende crème als een echte basis, en zorg ervoor dat je er overdag een gebruikt met een SPF.

OOGCRÈME

Mario Badescu zei ooit: “Elke man of vrouw ouder dan eenentwintig jaar zou ’s ochtends en ’s avonds een oogcrème moeten aanbrengen, als onderdeel van de dagelijkse routine. Er zijn geen uitzonderingen.” Ik ga Mario niet tegenspreken, jij wel?

MASKER

Je verdient niet alleen een beetje tijd om jezelf te verwennen, het is ook belangrijk om extra liefde en aandacht te geven aan je meest problematische huidconditie. Je masker is als dat extra-speciale kledingstuk – iets waardoor je er geweldig uitziet en je ook zo voelt. Maar je hoeft het niet elke dag op te doen.

Als je eenmaal alles hebt wat je nodig hebt, kun je beginnen met het aanbrengen van accessoires. En met accessoires bedoelen we speciale behandelingen zoals een nachtcrème, een serum of een acne spot treatment (dat laatste is misschien wel echt noodzakelijk).

 

Dit vind je misschien ook leuk...