Mannen trends
Mannen

Mannen modetrends 2022

Het is weer eens tijd om te kijken wat de mannen modetrends dit jaar voor ons in petto hebben. Wanneer we de afgelopen fashion gala’s moeten geloven dan denken we dat de jaren 70 weer terug komt in de mode. In deze blog bespreken we de trends voor mannen in 2022.

Winter

Een aantal experts hebben voorspeld dat dit misschien wel de koudste winter van de eeuw zal worden. Hierdoor wordt warmte en comfort topprioriteit. Tom Tailor Denim biedt hier de juiste oplossing voor. Tom Tailor Denim is een Duits kledingmerk wat al jaren een grote speler is op de kledingmarkt. Ze bieden comfortabele vesten, jassen, broeken, truien en sjaals aan. 

Een trend van dit seizoen zijn lange winterjassen. Een lange jas houdt je extra warm en droog op koude winterdagen. Ook de puffer jassen zijn erg in trek door hun dikke laag dons.

Jassen

In 2022 zullen de bikerjacks weer terug komen van weg geweest, ook lange jassen met opvallende motieven gaan we veel terug zien. Verder is de gewatteerde jas een echte trend komend seizoen. De gewatteerde jas wordt het liefst mogelijk zo aansluitend mogelijk tegen je lichaam aangedragen, dit zorgt ervoor dat de warmte niet ontsnapt en het ziet er strakker uit. Ook blijven parka’s en ski-jacks veel terugkomen in het straatbeeld.

Truien

De truien van aankomend seizoen zullen erg dik en grof gebreid zijn. Ze zijn voorzien van dikke kabels en zien er vooral stoer en mannelijk uit. Deze truien zijn perfect te dragen in combinatie met een nette pantalon, wat een erg zakelijke uitstraling geeft. Draag hierbij de trui in de broek en je outfit is klaar. 

Broeken

Jeans raken nooit uit de mode en zijn er dit seizoen uiteraard ook weer bij. Dit seizoen zijn er geen stiksels en bleekvlekken meer zichtbaar. Hier en daar een kleine scheur of gat is nog wel mogelijk. Dit jaar wordt het wat minder extreem dan de jaren hiervoor. Wel komen er meer prints op de broeken te staan met fantasierijke designs. De kleuren van de jeans zullen vooral blauw en grijs zijn. De jeans worden net iets te kort gedragen met sportieve sneakers eronder. Bij de enkel worden de pijpen dan een beetje opgerold. 

Zomer 2022

De herenmode in de zomer zal veel felle kleuren bevatten. Denk hierbij aan pasteltinten met kleuren als licht grijs, mintgroen en gebroken wit. Ook gaan we veel double breasted jassen zien met broeken met wijde pijpen. Shirts zullen een ronde hals hebben met een lage schouderpartij. Verder komt de jaren 70 modetrend zoals wijde pijpen, opvallende dessins en contrasterende kleuren terug in 2022.

Ook in 2022 zullen we nog last krijgen van de Corona epidemie, zoek daarom vooral op het internet naar jouw favoriete kleding items. Het is bij de meeste online kledingwinkels mogelijk om de kleding te bestellen, thuis te passen en kosteloos terug te sturen wanneer je het niks vindt. Ideaal toch? 

Dit vind je misschien ook leuk...