ZALM
Voeding

TOP 6 VOEDINGSMIDDELEN VOOR GEZOND HAAR

Zalm voor glans

Vis zoals zalm, sardines en makreel zitten boordevol gezonde omega-3 vetzuren. Je lichaam kan deze gezonde vetten niet zelf aanmaken, dus moet je ze uit voeding of supplementen halen. Ze helpen je te beschermen tegen ziektes, maar je lichaam heeft ze ook nodig om haar te laten groeien en het glanzend en vol te houden.

Groeien met Griekse yoghurt

Het zit vol met proteïne, de bouwsteen van je lokken. Griekse yoghurt heeft ook een ingrediënt dat helpt bij de bloedtoevoer naar je hoofdhuid en de haargroei. Het heet vitamine B5 (bekend als pantotheenzuur) en kan zelfs helpen tegen dunner wordend en uitvallend haar. Je herkent pantotheenzuur misschien als ingrediënt op de etiketten van je haar- en huidverzorgingsproducten.

Spinazie tegen broos haar

Zoals zoveel donkergroene bladgroenten, zit spinazie vol met geweldige voedingsstoffen. Het bevat veel vitamine A, plus ijzer, beta caroteen, folaat en vitamine C. Deze werken samen voor een gezonde hoofdhuid en manen. Ze houden je haar gehydrateerd zodat het niet breekt. Wil je het een beetje mengen? Boerenkool is een andere geweldige groene keuze.

Met ijzer verrijkte granen om uitval te voorkomen

Te weinig ijzer kan leiden tot haaruitval. Maar je kunt deze belangrijke voedingsstof vinden in verrijkte granen, granen en pasta’s, en in sojabonen en linzen. Rundvlees, vooral orgaanvlees zoals lever, bevat er veel van. Schelpdieren en donkere bladgroenten bevatten het ook.

Mager gevogelte voor dikker worden

Als je niet genoeg proteïne binnenkrijgt, gaat de haargroei “rusten”. Omdat deze stopt en oudere haren uitvallen, kun je haaruitval krijgen. Om eiwitten uit vlees te halen, kies je magere varianten zoals kip of kalkoen, die minder verzadigd vet bevatten dan rund- en varkensvlees.

Zoete aardappelen tegen doffe lokken

Heb je droog haar dat niet meer glanst? Zoete aardappelen zitten vol met een goed-voor-je antioxidant genaamd beta caroteen. Je lichaam zet bètacaroteen om in vitamine A. Dat helpt beschermen tegen droog, dof haar. Het stimuleert ook de klieren in je hoofdhuid om een vette vloeistof aan te maken, sebum genaamd, die voorkomt dat je haar uitdroogt. Je vindt bètacaroteen ook in andere oranje groenten zoals wortelen, pompoen, cantaloupe en mango’s.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *