Nagels

EENVOUDIGE EN NATUURLIJKE NAGELVERZORGING TIPS EN TRUCS VOOR THUIS

Als het op de verzorging van uw nagels aankomt, is een manicurebehandeling niet de enige optie. In feite moet u uw nagels dagelijks verzorgen. Hier zijn enkele eenvoudige trucs en tips die u daarbij kunnen helpen. Kijk maar eens.

1 HOUD UW VINGERNAGELS DROOG EN SCHOON

Alle problemen beginnen met ziektekiemen en bacteriën. U moet ervoor zorgen dat er geen ruimte is voor hen om zich voort te planten. Maak uw nagels regelmatig schoon en zorg ervoor dat u ze droogt na het wassen. Zo voorkomt u ook dat vuil en bacteriën zich onder uw nagels ophopen. Overdrijf echter niet; nagels die lange tijd in water zijn geweekt, kunnen splijten. Als u moet afwassen, kunt u uw vingernagels het beste beschermen met handschoenen. Je moet er ook voor zorgen dat de huid rond de nagels schoon en vuilvrij is. Wat we aanraden is om een tandenborstel te nemen en daar wat zout op te doen en daarmee zachtjes je nagels en de huid eromheen te schrobben.

2 STOP MET NAGELBIJTEN

Nagelbijten brengt veel schade toe. Je nagels zien er niet alleen zielig uit, het contact met je speeksel maakt ze ook zwak en broos. Het is ook schadelijk voor je nagelriemen. Bovendien breng je door je vingers in je mond te stoppen het vuil en de bacteriën van je vingers over naar je mond. We raden je aan om een nagellak aan te brengen die slecht ruikt en je afschrikt om je te helpen stoppen met nagelbijten.

3 TEM JE NAGELRIEMEN

Nagelriemen zijn zeer delicaat en scheuren gemakkelijk. Een goede verzorging van je nagelriemen is een cruciaal onderdeel van nagelverzorging. Als je last hebt van hangende huid of nagels, ga er dan voorzichtig mee om – knip ze voorzichtig af zodat ze niet uitsteken en meer pijn veroorzaken. Bijt of pulk niet aan de nagelriemen. Zorg ervoor dat je je nagelriemen hydrateert – breng kokos- of amandelolie aan op de nagelriemen en masseer zachtjes om ze te voeden.

4 ONDERHOUD DE HYGIËNE

Maak je nagels regelmatig schoon en zorg ervoor dat al je nagelgereedschap regelmatig wordt gewassen en ontsmet. Zorg ervoor dat je nagels niet te lang groeien, want dan kan het vuil zich gemakkelijker onder de nagels ophopen. Breng natuurlijke ontsmettingsmiddelen op je nagels aan zoals tea tree olie om de bacteriën weg te houden en je nagels te beschermen tegen ziektekiemen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...