Lippenstift
Make up

WELKE LIPPENSTIFT PAST BIJ JOU?

LIPPENSTIFT VOOR DE LICHTE HUID

Vrouwen met een lichte huid zullen merken dat ze er wat bleekjes uitzien. Als ze in de zon zitten zullen ze ook verbranden, maar het kan daarna veranderen in een bruine kleur. Als je deze huidskleur hebt, zullen kleuren als roze, rozeachtig beige, koraal, en perzik flatterende keuzes zijn. Net als lichte huidskleuren, moeten dames met een lichte huidskleur ook kleuren met gele en gouden tinten vermijden. Ga in plaats daarvan op zoek naar roze tinten en toffee nudes. Als je liever iets meer gepigmenteerd hebt, probeer dan een roze-rode of op rood gebaseerde koraal. Framboos kan ook goed werken voor een koele teint, net als mokka. Als je een warme ondertoon hebt, probeer dan bleekroze en perzikkleurig, oranje koraal en camel-beige kleuren.

LIPPENSTIFT VOOR DE GEMIDDELDE HUIDSKLEUR

Mensen met een gemiddelde huidskleur worden gemakkelijk bruin en verbranden over het algemeen niet. Ze zijn meestal ook niet gevoelig. Als dit klinkt als jouw huid, overweeg dan om roze, mauve en bessentinten te proberen. Vooral bruin-mauve is een mooie keuze, en beige met zachtroze is een uitstekende nude tint voor deze huidskleur. Voor mensen met een medium huidskleur en een koele ondertoon kunnen roze en cranberrytinten een aanvullende keuze zijn. Voor een avondlook kun je ook wijnkleurige lipsticks proberen. Als je een warme ondertoon hebt, probeer dan eens oranjerood, mandarijn, en zelfs koper- en bronstinten. Je zult versteld staan hoe mooi een van deze tinten je staat.

LIPPENSTIFT VOOR EEN GEBRUINDE HUID

Deze huidskleur groep omvat zowel de bruine teint als olijf tinten. Als je in deze categorie valt, is de kans groot dat je zelden verbrandt en het hele jaar door een gebruinde huid hebt. Voor dames met een bruine huidskleur is het een goed idee om bruine en al te paarse lippenstiften te vermijden, omdat de kleuren kunnen botsen met deze huidskleur. Als je een gebruinde huid hebt, kun je beter andere kleuren proberen, zoals koraal, dieproze tinten en oranje tinten. Met name tinten als oranjerood en mandarijn staan goed bij een warme huidskleur, terwijl een koele ondertoon beter past bij kersenrood en wijntinten. Voor dames met een olijfkleurige huid, die de neiging hebben om neutrale ondertonen te hebben, zal bijna elke nude, rode, oranje en roze tint er goed uitzien.

LIPPENSTIFT VOOR DONKERE HUID

Mensen met een donkere huidskleur hebben een diepe teint en verbranden nooit. Ze hebben ook de neiging om zwart of donkerbruin haar te hebben. Als je in deze categorie past, overweeg dan bruine en paarse tinten zoals walnoot, karamel, en wijn als je go-to tinten. Diepe pruimen, bessen, donkerpaars en rood staan ook goed bij dames met een donkere huid, terwijl bleke lippenstift moet worden vermeden. Denk echter niet dat dit betekent dat je nude lippenstift moet missen. Kies gewoon een warme nude tint, zoals metallic bruin, warme karamel, roségoud, of rijk bessenrood voor een flatterende look. Als je ook een koele ondertoon hebt, overweeg dan kleuren als robijnrood en metallic rood, evenals diepe wijntinten zoals merlot. Degenen met een warme ondertoon kunnen koper- en bronskleuren proberen, evenals kersenrood.

Dit vind je misschien ook leuk...