oogschaduw
Make up

BESTE OOGSCHADUW VOOR JOUW OOGKLEUR

Vrouwen maken vaak de fout dat ze hun oogmake-up afstemmen op de kleding die ze dragen. Wij raden u aan deze mode fout te vermijden, omdat het niet flatterend kan zijn voor uw ogen.ย In plaats daarvan moet u oogmake-up kiezen die uw teint en uw haar- en oogkleur flatteert. De kleur moet een aanvulling zijn op uw natuurlijke ogen, maar hoeft er niet perfect bij te passen. Als u bijvoorbeeld blauwe ogen hebt en een blauwe keuze draagt, zullen uw ogen dof lijken. Op basis van uw ogen adviseren wij het volgende:

BLAUWE OGEN

Blauwe ogen behoren tot de familie van de koele tinten, en dus zullen warme tinten het beste contrast bieden om hun irissen naar voren te brengen. Voor alle prachtige vrouwen met blauwe ogen: probeer aardetinten, leigrijs en taupe. Gebruik roze of rosรฉ als je een felle look wilt. Een ding om te onthouden over blauwe ogen is om het gebruik van blauwe oogmake-up te vermijden, omdat het zal resulteren in een dofheid van je ogen.

GROENE OGEN

Als je mooie groene ogen hebt, probeer dan paars, mauve, violet, lila en pruim. Voor een andere look die werkt, probeer bruin met wat bronzen en gouden spikkels erin. Aangezien je ogen al helder zijn, is het niet nodig om felle kleuren te gebruiken om ze te versterken. Vermijd ook koele tinten zoals blauw, want die maken je ogen uitgewassen. Om de look af te maken kies je voor een bruine eyeliner en mascara in plaats van de gebruikelijke zwarte.

LICHTBRUINE OGEN

Bruine ogen zijn veelzijdig en geven je een blanco canvas.Mensen met bruine ogen kunnen bijna elke kleur dragen en het staat goed. Alles wat warm is, zoals goud- of roodbruin, geeft meer diepte aan je ogen. Als je een sexy en dramatische look wilt, kies dan voor donkere tinten. Als je roze of groen draagt, komen je ogen goed uit en gaan ze stralen. Als je een kleur kiest met metallic vlekjes, zal het goud dat in je ogen aanwezig kan zijn, accentueren. Wees echter voorzichtig met het gebruik van bruintinten, want die kunnen je ogen modderig doen lijken.

HAZEL OGEN

Hazelnootbruine ogen hebben het beste van twee werelden als het op kleurkeuze aankomt.ย Als je de gouden tinten in je hazelnootkleurige ogen naar voren wilt halen, gebruik dan make-up met gouden ondertonen met een beetje geel erin, want die laten je ogen sprankelen. Experimenteer met lichtpaars en lichtroze als je het mysterie in je hazelnootkleurige ogen wilt accentueren of probeer in plaats daarvan een glinsterende versie te gebruiken. Voor de finishing touch breng je zwarte eyeliner en mascara aan.

GRIJZE OGEN

Grijze ogen zijn misschien wel een van de zeldzaamste ogen die er zijn, en er zijn zoveel manieren waarop je ze kunt accentueren. De beste tinten voor grijze ogen zijn die welke de groene, bruine of blauwe ondertonen maximaliseren en naar voren brengen. Als je grijze ogen hebt, zijn rokerige tinten het beste voor jou.ย 

 

Dit vind je misschien ook leuk...