huidverzorging
Huidverzorging

HOE KRIJG JE EEN GLANZENDE HUID?

WAS JE GEZICHT RELIGIEUS

Je gezicht wassen is de sleutel tot een goed gereinigde, stralende en glanzende huid. Als je nog niet religieus een grondige reinigingsroutine hebt gevolgd, dan is het nu tijd om te beginnen. Dus, wat doet reinigen precies? Als je je gezicht wast voordat je make-up aanbrengt, zul je merken hoe gemakkelijk de producten over je huid glijden. Ook na thuiskomst is het belangrijk om je gezicht te reinigen en te wassen, omdat omgevingsfactoren zoals hitte, stof en vervuiling je huidtextuur kunnen aantasten, wat kan leiden tot problemen zoals dofheid en pigmentvlekken. Het is daarom ideaal om je gezicht twee keer per dag te reinigen – ’s ochtends en ’s avonds – om een glanzende huid te krijgen.

HYDRATEREN EN HYDRATEREN

Een gehydrateerde huid zal nooit zijn glans verliezen. PERIOD! Als je hydratatie overslaat na het reinigen, dan bega je een ernstige misdaad, die je huid je misschien nooit zal vergeven. Vochtinbrenging voorkomt een doffe en schilferige huid en verhoogt de hydratatie. En dat is nog niet alles! Bepaalde vochtinbrengende crèmes werken ook om vroegtijdige tekenen van veroudering te voorkomen. Het beste moment om te hydrateren is echter na het wassen en scrubben van je gezicht, want hoewel scrubben dode huidcellen verwijdert, kan het je huid ontdoen van zijn natuurlijke oliën, waardoor je huid droger wordt. Dus, direct na het reinigen of scrubben, breng je moisturiser aan op een vochtige huid. Op die manier wordt de vochtinbrengende crème in de poriën aangebracht, wat op zijn beurt voor een goede hydratatie van de huid zorgt.

SCRUB TWEE KEER PER WEEK

Hoewel reinigen, tonifiëren en hydrateren het basisregime is dat de meesten van ons volgen, vergeten we vaak de kracht van exfoliëren. Door je gezichtshuid twee keer per week te scrubben, verwijder je dode huidcellen en krijg je een stralender gloed. Je kunt zelf thuis een scrub maken of de St. Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub gebruiken, die belooft droogheid uit te bannen en een onweerstaanbaar stralende huid te onthullen. Neem een hoeveelheid ter grootte van een erwt tussen je handpalmen en breng het aan met kleine, ronddraaiende bewegingen. Op die manier geef je jezelf ook een gezichtsmassage die de bloedsomloop stimuleert en de huid laat stralen.

SPRAY MET ROZENWATER

De kalmerende, verjongende en verzachtende eigenschappen van rozenwater zorgen ervoor dat je huid gaat stralen. Het beste deel over het gebruik van rozenwater om uw huid te laten stralen is dat het geschikt is voor alle huidtypes, of het nu droog, vet, gemengde of gevoelige huid. Van toning huid en de bestrijding van acne tot het reinigen van de poriën en fleuren huid, rozenwater is een populaire schoonheid ingrediënt dat is een enorme hit onder huidverzorging junkies. Je kunt rozenwater in de winkel kopen of thuis je eigen rozenwater maken. Neem het mee in een sprayflacon en sprenkel het op elk moment van de dag als je je moe voelt en denkt dat de uitputting op je huid te zien zal zijn.

BESCHERM JE GEZICHT

Huidverzorging helpt je huid te stralen, maar het beschermen en bedekken van je huid is net zo belangrijk om je huid sterker, gezonder en glanzender te houden. De onvermijdelijke UV-stralen kunnen je huid op meer manieren beschadigen dan je je kunt voorstellen. Van zonnebrand en bruining tot pigmentvlekken en ontstekingen, de hitte kan trauma’s aan je huid toebrengen. Het is daarom ideaal om ervoor te zorgen dat u altijd de deur uitgaat en uw huid bedekt met voldoende SPF en een sjaal. We herhalen: vergeet nooit voldoende zonnecrème aan te brengen. En niet alleen in de zomer, uw huid heeft het hele jaar door een goede dosis zonnebescherming nodig, ongeacht het seizoen. Je zult nooit kunnen pronken met een glanzende, stralende huid als je je huid niet genoeg beschermt tegen de schadelijke UV-stralen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...