Mannen

Hoe kun je daten als / of met een transgender?

Ondanks dat er de laatste jaren steeds meer (positieve) aandacht is voor transgenders, is het nog steeds lastig om te daten als een transgender vrouw. Toch is het door de toenemende bekendheid en de vergrote acceptatie steeds toegankelijker voor transgenders, maar ook voor trans georienteerde mannen en vrouwen. Daar waar ts dating vroeger een schande was (net als het zijn van een transgender), is dat nu gelukkig veranderd. Toch is het lastig om een goede match te vinden. In deze blog geven wij je een aantal tips om toch een date te vinden als transgender vrouw.

Gebruik de juiste apps/websites

Een belangrijke tip is om je als transgender op de juiste dating apps en websites te bevinden. De acceptatie zal op Tinder bijvoorbeeld een stuk lager zijn dan op een platform dat gespecialiseerd is in het matchen van transgenders en transgender georienteerde personen. Gezien de toenemende mate van acceptatie zijn er namelijk ook steeds meer platforms beschikbaar die zich juist richten op deze groep. Zorg er daarom ook voor dat je op deze websites aanwezig bent. Zo bespaar je jezelf een hoop afwijzingen en zelfs mogelijk vervelend gedrag van anderen die nog een paar jaar achterlopen op de wereld.

Gebruik de juiste termen

Als jij als man valt op transvrouwen, zijn er een hoop verschillende zoektermen. Echter is het de kunst om de juiste te vinden die past bij jouw intentie. Zo worden door de trans community termen zoals tranny, shemale en ladyboy (behalve in Azie) als beledigend ervaren. Als jij op zoek bent naar een duurzame relatie met een transvrouw, heeft het dus weinig zin om te zoeken naar shemale dating omdat deze vrouwen hier simpelweg niet mee geassocieerd willen worden. Houd het daarom bij de officiële termen zoals transgender dating.

Maak je intenties duidelijk

Net zoals in de echte dating wereld zijn er veel verschillende intenties als het gaat om transgender dating. Aangezien daten veel energie kost en voor sommigen ook heel moeilijk is, is het verstandig om je intenties al op jouw datingprofiel kenbaar te maken. Zo voorkom je veel teleurstellingen en zorg je er misschien ook wel voor dat je jouw ideale match sneller vind.

 

Dit vind je misschien ook leuk...