bedrijfsruimte Alphen aan den Rijn
Haarverzorging Huidverzorging Make up Nagels

Je eigen beautysalon openen? Zo doe je het

Het is voor veel vrouwen een droom: een eigen beautysalon. Je eigen onderneming runnen en elke dag klanten van dienst te zijn met heerlijke beautybehandelingen. Ondernemer zijn brengt veel voordelen met zich mee, maar het is niet voor iedereen geschikt. In deze blog lees je waar je aan moet denken bij het openen van je eigen beauty salon. 

Locatie

Het lijkt vaak erg praktisch om een beautysalon aan huis te beginnen. Stel je voor je woont in een woonwijk in Alphen aan den rijn, dit is niet een hele strategische plek voor een beautysalon. Dit leidt er uiteindelijk naar toe dat potentiële klanten niet van je bestaan afweten. Een drukke winkelstraat is dan gunstiger maar denk ook aan de bereikbaarheid. Een bedrijfsruimte Alphen aan den Rijn wat gemakkelijk bereikbaar is biedt ook een oplossing. 

Ondernemen

Ondernemen is geen kinderspelletje, er komt een hoop verantwoordelijk bij kijken. We raden aan om alles waar je zelf niet zo goed in bent uit te besteden. Denk aan het doen van de boekhouding of het werven van klanten. Het is belangrijk om te weten of het ondernemen wel goed bij je past. Wanneer je personeel in dienst hebt, moet je in staat zijn om goed leiding te geven. Een ondernemer zijn is een vak apart. Je moet jezelf namelijk ook bezig houden met strategieën die ervoor zorgen dat je onderneming groeit. Wanneer je dit links laat liggen en een werknemer wordt in je eigen bedrijf, is dit gevaarlijk voor de continuïteit van je bedrijf. 

Kennis op peil

Voordat je jouw beautysalon begint is het natuurlijk belangrijk om over de juiste kennis te beschikken. Daarom is het belangrijk om over genoeg theoretische kennis te beschikken maar vooral ook praktijk ervaring. Een opleiding voor schoonheidsspecialist duurt zo’n 2 tot 3 jaar. Maar er zijn ook cursussen beschikbaar van 7 tot 8 maanden. Verder is het bij een beautysalon belangrijk dat je beschikt over diverse specialisme. Denk hierbij aan massages, acne behandelingen, harsen, gezichtsbehandeling, make-up, epileren, scrubben of peelings. 

De gemeente

Wanneer je een beautysalon vanuit je huis begint is het belangrijk om toestemming aan de gemeente te vragen. Het is namelijk niet toegestaan om zomaar een beautysalon te openen. Dit moet passen binnen het bestemmingsplan van de gemeente. Het is per gemeente verschillend hoe zij hier mee om gaan.

Maak reclame

Je hebt niks aan een beautysalon zonder klanten. Daarom is het belangrijk om klanten te werven. Maak daarom een goed werkende site, beheer social media kanalen en hou promotionele acties, waarbij je bijvoorbeeld de eerste 50 klanten 20% korting geeft.

Dit waren onze tips voor het openen van een beautysalon. Het belangrijkste bij het starten van een beautysalon is dat je geniet van je werk en elke dag je plezier er uit haalt. Succes.

Dit vind je misschien ook leuk...