Huidverzorging

Tattoo laten verwijderen herstel tips

Voor veel mensen is een tatoeage een deel van hun persoonlijke verhaal dat ze niet zouden willen veranderen. We kunnen het echter niet allemaal altijd goed doen. De gedachte aan laser tatoeage verwijdering kan afschrikwekkend zijn, maar als je het goed aanpakt, hoeft het proces dat niet te zijn. In feite reageert je lichaam op de behandeling door samen te werken met de laser om het proces te helpen versnellen.

De laser dringt door de bovenste lagen van je huid en breekt de inkt af. Zodra de inktdeeltjes kleiner zijn, richt het immuunsysteem van het lichaam zich erop en vernietigt ze met behulp van speciale witte bloedcellen, macrofagen genaamd. Dit is het punt waarop je lichaam je hulp nodig heeft. Hier laten we je de manieren zien waarop je het tatoeage verwijderingsproces kunt versnellen.

  1. Vermijd blootstelling van het behandelde gebied aan de zon

Blootstelling aan de zon verhoogt het gehalte aan melanine in de huid, dat de ultraviolette straling van de zon absorbeert. Overweeg je of onderga je laser tatoeage verwijdering, dan is het van vitaal belang dat er tijdens de procedure niet te veel melanine in je huid zit. Niet alleen zal het voor de laser moeilijker zijn het inktpigment op te breken, maar een verhoogd melaninegehalte maakt je huid ook vatbaarder voor verbranding. Om je tatoeage efficiënt en veilig te laten verwijderen, in zo weinig mogelijk sessies, is het aan te bevelen de getatoeëerde plek minstens zes weken voor de behandeling uit de zon te houden.

  1. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging

Hoewel een verband tussen tatoeage verwijderen en lichaamsbeweging misschien niet meteen duidelijk is, is wat lichaamsbeweging doet het immuunsysteem verbeteren door de cellen in je lichaam die vreemde lichamen aanvallen, waaronder afgebroken tatoeage-inkt, een boost te geven. Een paar keer per week naar de sportschool gaan, of zelfs maar een half uur per dag wandelen, kan het genezingsproces versnellen.

Tip: Tattoo verwijderen Rotterdam | Tattoo No More voor tatoeage weg laseren

  1. Slaap goed

Slaapgebrek heeft een negatief effect op het immuunsysteem, waardoor we minder goed in staat zijn bacteriën te bestrijden en vatbaarder zijn voor infecties. Sommige mensen hebben meer slaap nodig dan anderen, maar zeven uur per nacht wordt verondersteld het ideaal te zijn. Minder dan zes, en je immuunsysteem kan eronder beginnen te lijden. Enkele tips om je kwantiteit en kwaliteit van slaap te verbeteren zijn onder meer het krijgen van een regelmatige routine, zoals elke dag op dezelfde tijd gaan slapen en op dezelfde tijd wakker worden. Vermijd stimulerende middelen zoals cafeïne en nicotine voor het slapengaan, en zorg dat je televisie en computer uit staan om te verzekeren dat je gaat slapen in een rustgevende, slaapbevorderende omgeving.

  1. Drink voldoende water

Je immuunsysteem heeft een goede hydratatie nodig om efficiënt te kunnen werken, maar water kan op allerlei manieren helpen om het tatoeage verwijderingsproces te versnellen. Het verhoogt je nierfunctie, waardoor ze giftige stoffen zoals afgebroken inkt sneller kunnen wegspoelen. Het helpt ook bij de aanmaak van lymfe, dat is wat je witte bloedlichaampjes door het lichaam voert, waardoor ze vreemde lichamen kunnen afbreken en gifstoffen uit je bloed verwijderen. Bovendien helpt water om je huid in goede conditie te houden. De huid heeft, net als alle andere organen in het lichaam, een goede hydratatie nodig om ze optimaal te laten functioneren. Hoe beter je huid in conditie is, hoe efficiënter ze op de laserbehandeling zal reageren.

  1. Eet meer immuniteitsverhogende voedingsmiddelen

Bepaalde voedingsmiddelen bevatten eigenschappen die je immuunsysteem helpen versterken. Haver en gerst bevatten een soort vezel die bèta-glucaan heet, dat hoge antioxiderende eigenschappen heeft en de genezing van wonden helpt versnellen. Amandelen zijn een ongelooflijke bron van vitamine E, die van vitaal belang is voor een gezond immuunsysteem.

  1. Rook niet

Van roken is aangetoond dat het het verwijderen van tatoeages ernstig belemmert. Een Italiaanse studie concludeerde dat de kans op een succesvolle tatoeageverwijdering na 10 sessies met 70% was verminderd bij rokers. Stoppen met roken heeft allerlei gezondheidsvoordelen; maar als je wanhopig op zoek bent naar ongewenste inkt, kan dit de extra stimulans zijn die je nodig hebt om af te kicken.

  1. Volg het advies voor de nazorg

Als je eenmaal een proces als laser tatoeage verwijderen achter de rug hebt, kan het gemakkelijk zijn om een beetje blasé te worden over de nazorg. Het opvolgen van de adviezen die je krijgt is echter essentieel als je het genezingsproces wilt versnellen. Gedurende 48 uur na de behandeling is het belangrijk om alles te vermijden wat de behandelde huid kan irriteren, zoals strakke kleding, vochtinbrengende crèmes, make-up of parfum. Probeer het behandelde gebied koel en droog te houden, dus vermijd blootstelling van de behandelde huid aan de zon, hete baden, sauna’s of zwemmen. Uiteraard mag je de behandelde plek niet krabben of scheren, want dat kan hoogstwaarschijnlijk irritatie veroorzaken. Het is ook belangrijk op al deze plaatsen voorzichtigheid te betrachten tot alle blaarvorming verdwenen is en je huid genezen aanvoelt. Als je tijdens het genezingsproces ook maar enige problemen of twijfels hebt, neem dan contact op met je tatoeage verwijderingskliniek en je arts.

Dit vind je misschien ook leuk...